Descoperire

Recent, revista „Molecular Cancer” a publicat cele mai recente rezultate ale cercetării Dr. Xu Qiuran de la Spitalul Popular al Provinciei Zhejiang privind mecanismul de invazie și metastază a carcinomului hepatocelular - „microRNA-1296 este reglementat de proteina kinazină arginină-serină 1 (SRPK1) PI3K AKT calea de semnalizare inhibă invazia și metastazarea carcinomului hepatocelular și a mezenchimalizării epiteliale." - Este prima dată când se demonstrează că microRNA-1296 este redus în mod semnificativ în țesuturile de cancer hepatic și liniile de celule ale cancerului hepatic, care este strâns legată de reapariția metastazelor cancerului de ficat.

 

 

Ce este „microARN”?

MicroRNA-urile sunt ARN-uri care nu codifică cu o lungime de aproximativ 22 nt și se găsesc pe scară largă în diverse organisme, de la viruși la oameni. Aceste ARN-uri mici se pot lega la ARNm pentru a bloca expresia genelor care codifică proteinele, împiedicând traducerea lor în proteine. Oamenii de știință au descoperit că microRNA este strâns legat de diferite boli tumorale și poate intra în mitocondrie pentru a controla expresia genelor sale.

 

S-a descoperit că microRNA-1296, un nou microARN asociat tumorii, joacă un rol important într-o varietate de tumori, dar rolul său în carcinomul hepatocelular este în prezent neclar.
Xu Qioran a introdus că cercetările lor au folosit PCR pentru a detecta expresia microRNA-1296 în țesuturile și celulele carcinomului hepatocelular și imunoblotarea și imunofluorescența pentru a detecta nivelul mezenchimalizării epiteliale în celulele canceroase hepatice; în același timp, cercetătorii au construit metastaza pulmonară cu cancer de ficat, prin experimente in vivo pentru a verifica rolul microRNA-1296 în invazia și metastaza cancerului de ficat. Pentru prima dată, s-a confirmat că microRNA-1296 este redus în mod semnificativ în țesuturile de cancer hepatic și liniile de celule canceroase hepatice și este strâns legat de metastaza și recurența cancerului de ficat. Supraexprimarea microRNA-1296 poate inhiba invazia și metastaza celulelor canceroase hepatice și mezenchimalizarea epitelială.
Mai multe studii in vivo și in vitro au confirmat că microRNA-1296 a vizat reglarea căii de semnalizare PI3K / AKT prin arginină-serină albă kinaza 1 (SRPK1) pentru a inhiba metastaza cancerului hepatic și mezenchimalizare epitelială, oferind un nou mecanism molecular pentru metastaza cancerului de ficat și recidiva și potențiale ținte terapeutice.

【Informativ】MicroRNA-1296 este un potențial carcinom hepatocelular

27 October 2017

S.C. CLR HYDRAULICS S.R.L.

Str. Străpungere Silvestru nr. 52, bl. T3-5, sc. B, ap. 1, Iași,

Jud. Iași, România, cod 700004

email: contact@clr-hydraulics.com

+40 744 501 422