Gripa este o infecție acută sezonieră a tractului respirator superior cauzată de virusul gripal, este extrem de contagioasă și se răspândește rapid, în principal prin picături în aer, prin contactul dintre oameni Răspândirea contactului cu obiectele contaminate. Simptomele clinice tipice ale bolii pot include febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare și tuse uscată. Incidența anuală a gripei este mare, iar perioada de incidență ridicată este în general toamna și iarna, iar cazurile severe pot muri. Deoarece poate provoca daune mari grupurilor cu risc ridicat, precum sugari, copii și vârstnici, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat-o drept supraveghere globală a bolilor.

 

Simptome comune ale gripei

 

Virusul gripal este un virus ARN care este sferic sau filamentos, cu un diametru de 80 nm la 120 nm și este împărțit în trei tipuri, A, B și C, care au biochimie și caracteristici biologice similară. Virusul gripal are un strat de capsulă lipidică cu proteine ​​pe membrană, care este compus din lectină (H) și neuraminidaza (N). Ambele sunt antigenice și predispuse la mutație. Virus gripal poate avea variații H și N; astfel există 16 subtipuri H si 9 subtipuri N, și, prin urmare, a fost împărțit în mai multe subtipuri, frecvente în ultimii ani, inclusiv subtipul H1N1, subtipul H7N9, etc.

 

Structura virusului gripal

 

Având în vedere nocivitatea acestuia, este necesar să se stabilească o metodă pentru detectarea rapidă și precisă a virusului gripal A pentru diagnosticul clinic și tratamentul la timp și eficient al pacienților cu gripă , care poate juca, de asemenea, un rol predictiv în tendințele globale ale epidemiei de gripă .  
Metoda RT-RAA este o nouă tehnologie de amplificare a acidului nucleic care cuplează invers transcriptaza cu RAA (amplificare ajutată de recombinaza, amplificare izotermă mediată de recombinaza) pentru a realiza o amplificare rapidă a probelor de ARN.
În procesul de detectare a virusului gripal A, transcriptaza inversă derivată din retrovirus va transforma mai întâi acidul nucleic al virusului gripal A din ARN monocatenar în ADN dublu catenar prin procesul de transcriere inversă. , Proteina de legare cu o singură catenă (proteină de legare la ADN monocatenară) și ADN-polimerază, ADN-ul cu două catene completează procesul de denaturare, împerechere și extindere cu primeri.
Studiile existente au arătat că folosind metoda RT-RAA și instrumentul de detectare QT-RAA-F6100 dezvoltat independent de Qitian Gene poate obține virusul gripal A rapid și specific în condiții de detectare izoterme (37 ~ 42 ℃).

 

Referințe: Chen Shudan, Luo Peng, Zhang Xiaoping și colab. Cercetări privind metoda de detectare rapidă a amplificării de acid nucleic mediate de recombinaza prin transcripție inversă a virusului gripal A [J]. Chinese Journal of Hospital Infectology, 2018 (5).

 

 

RT-RAA permite detectarea rapidă a virusului gripal A

13 November 2018

S.C. CLR HYDRAULICS S.R.L.

Str. Străpungere Silvestru nr. 52, bl. T3-5, sc. B, ap. 1, Iași,

Jud. Iași, România, cod 700004

email: contact@clr-hydraulics.com

+40 744 501 422