< PRODUSE

Note privind funcționarea kitului de detecție a acidului nucleic SARS-CoV-2

(Metoda fluorescentă RT-RAA)

 

1. Pregătirea materialului de laborator

1.1. Echipament: Incintă de securitate biologică, RAA-B6100, RAA-F1610, pipetă 1-10μL, pipetă 5-50μL, vârfuri de pipetă, stilou marker, raft pentru tuburi PCR, rezervor de deșeuri.

1.2. Reactiv: Scoateți direct componentele corespunzătoare ale kitului de detecție a acidului nucleic SARS-CoV-2 (Fluorescent RT-RAA) de la congelator: unitate de reacție, control pozitiv, control negativ, tampon, acetat de magneziu, reactivii lichizi pe lângă unitatea de reacție sunt topiți și gata de utilizare (deoarece reactivii lichizi nu conțin enzime, ele pot fi topite în palma).

1.3. Modelul de acid nucleic: Datorită diferenței dintre RAA și PCR, cerințele pentru acidul nucleic șablon (cum ar fi pH, etc.) sunt ușor diferite de detectarea metodei PCR, iar metoda de extracție a acidului nucleic recomandată de companie ar trebui să fie potrivită. Compania noastră a recomandat sprijinirea reactivului de extracție a acidului nucleic (metoda automată a perlelor magnetice) și susținerea instrumentului automat de extracție.

Observații: Alte truse comerciale de extracție a acidului nucleic de pe piață pot fi incompatibile cu experimentul RAA, care va afecta rezultatele detectării, iar kiturile adoptate de operator trebuie verificate pentru compatibilitate înainte de aplicare. Este recomandat să selectați un număr de acizi nucleici puternici, moderat, slab pozitivi și negativi extrași de acest kit pentru detectarea RAA. Dacă rata coincidenței dintre negativ și pozitiv este mai mare de 95%, poate fi asociată cu acest kit de extracție a acidului nucleic pentru utilizare.

 

2.Mod de operare

2.1. Mai întâi porniți B6100 și F1610 pentru preîncălzire, setați parametrii RAA-F1610: temperatura de reacție este 39 , timpul de reacție 10 min (odată ce parametrul este setat ca implicit, nu trebuie să setați în mod repetat).

2.2. În incinta de siguranță biologică, scoateți unitățile de reacție cerute de detectare după ruperea cu atenție a ambalajului, care sunt așezate pe suportul pentru tuburi PCR pentru a facilita operarea de deschidere a capacului. Numărul unităților de reacție ar trebui să fie cu 2 mai mult decât numărul eșantioanelor dvs. de detecție, iar pentru aceste două suplimentare, una este pentru controlul pozitiv, alta este pentru controlul negativ. Marcarea tuburilor de reacție. (Instrumentul obține semnal luminos din lateral, nu marchează pe partea tubului).

2.3. În incinta de siguranță biologică, deschideți capacul tubului unității de reacție, se adaugă 42,5 μL tampon la tubul de reacție care conține pulbere uscată (nu este necesar să înlocuiți vârful, adăugați lichidul aderent la peretele interior al tubului); apoi adăugați 2,5 μL acetat de magneziu (nu este nevoie să înlocuiți vârful), adăugați 5μL control negativ, acid nucleic șablon, control pozitiv la fiecare tub de reacție (înlocuiți vârful după fiecare adăugare). Pentru a preveni contaminarea încrucișată, închideți capacul fiecărui tub după fiecare adăugare.

 2.4. Transferați unitățile de reacție de mai sus în „Zona de amplificare a acidului nuclear”, plasați tuburile de reacție în B6100 (capacul tubului de reacție trebuie să fie bine închis), apăsați lung tasta de pretratare, amestecați și centrifugați (instrumentul va efectua automat preamplificarea timp de 7 min , dacă numărătoarea inversă de 7 minute are loc la mijlocul ecranului, asta înseamnă că operația de apăsare lungă este reușită). În timpul preamplificării, operatorul poate crea un nou experiment în F1610 și numește fiecare godeu (curba de amplificare poate fi observată numai după numirea godeului, acest pas poate fi finalizat după începerea detectării în F1610).

2.5. După terminarea preamplificării B6100 va emite un sunet de atenționare, tuburile de reacție sunt scoase, apoi introduse în F1610, faceți clic pe tasta „Start”, observare în timp real. 10 min mai târziu, ecranul va afișa automat rezultatul final.

2.6. După detectare, tubul de reacție trebuie sigilat și aruncat pentru a preveni contaminarea mediului cauzată de produsul amplificat.

 

3.Note

3.1. Toate consumabilele experimentale trebuie pregătite în avans, toți reactivii trebuie verificați din timp, toate instrumentele implicate ar trebui să fie pornite în avans și toate operațiunile experimentale trebuie să fie efectuate în zonele funcționale specificate.

3.2. Pipetarea cu prima treaptă de viteză și pipetarea cu cea de-a doua treaptă de viteză sunt puternic recomandate atunci când pipetarea, pipetarea repetată este interzisă, atunci când se adaugă micro-cantități de probe, vă rugăm să pipetați sub nivelul lichidului.

3.3. Înainte de a utiliza probe de control pozitiv și acid nucleic, centrifugați tot lichidul pe fund, pentru a evita contaminarea cu aerosoli la deschiderea capacului.

3.4. Înlocuiți vârful pentru fiecare eșantion adăugat în timpul adăugării probei și îndepărtați imediat vârful după adăugarea probei, pentru a evita contaminarea provocată de vârful atingerii accidentale a altor locuri.

3.5. După atingerea eșantionului cu mâna stângă, este interzis să atingeți din nou unitatea de reacție. După adăugarea eșantionului, acoperiți capacul tubului unității de reacție cu mâna dreaptă (nu trebuie pusă pipeta din mâna dreaptă).

3.6. Dioxidul de clor sau 84 dezinfectant pot fi adăugate în recipientul de deșeuri, pentru a asigura că vârful de unică folosință poate fi scufundat în soluție pentru a preveni contaminarea generarii de aerosoli.

3.7. Timpul de la adăugarea tampon a unității de reacție până la plasarea unităților de reacție în B6100 trebuie controlat în 10 minute. Completează cât mai curând, cu atât mai repede cu atât mai bine.

3.8. Deoarece unitatea de reacție conține pulbere liofilizată, după ce folia de aluminiu este deschisă, aceasta poate provoca delicvescență la unitatea de reacție, astfel încât unitatea de reacție poate fi păstrată timp de 12 luni la -20 , 1 lună la 4 . După deschiderea unității de reacție, acesta trebuie utilizat cât mai curând posibil. Dacă nu poate fi folosit la un moment dat, vă rugăm să îl păstrați la -20 .

3.9. Operația de adăugare de 2,5 μL acetat de magneziu în capacul tubului este foarte importantă pentru experiment. Deoarece caracteristicile tehnice RAA, reacția poate fi declanșată la temperatura camerei, Mg2 + ca activator de reacție de amplificare RAA, odată adăugat la sistem, va declanșa începutul amplificării, astfel încât acetatul de magneziu să fie adăugat în capacul tubului, când centrifugat în B6100, acetatul de magneziu cade în sistemul de reacție în același timp și fiecare tub de reacție începe să reacționeze în același timp la temperatura optimă, ceea ce poate asigura sensibilitatea și consistența rezultatului de detectare.

 

 

 

 

Note privind funcționarea detectorului de amplificare izotermă a acidului nucleic RAA-F1610

 

1. Nu faceți clic pe zona din colțul din stânga jos al interfeței de autentificare software. Dacă introduceți din greșeală interfața de fundal, faceți clic din nou pe pictograma software RAA-F1610.

2. Când executați, trebuie să selectați godeul și să îl numiți pentru a respecta curba de amplificare.

3. După rulare, faceți clic pe butonul „Analiza” și treceți la interfața „Date” pentru a verifica rezultatele amplificării. Dacă rezultatele detectării diferă de amplificarea reală, puteți verifica dacă pragul calitativ este 30 în „Setare calitativă”. Dacă nu, schimbați pragul calitativ la 30. Vă rugăm să setați după cum urmează:

 

A. Faceți clic pe coloana „Date” din stânga și faceți clic pe „Setări calitative”.

 

B. Setați „Calitativ (TT)” la 30 și faceți clic pe „Adăugare”.

 

C. Setați „Calitativ (TT)” la 30 în setarea implicită și faceți clic pe „Confirmare” de mai jos.

 

D. Reveniți la interfața „Amplificare”, selectați bine și faceți din nou clic pe butonul „Analiza”.

 

E. Comutați la interfața „Date” pentru a verifica rezultatele.

 

 

4. În următoarele circumstanțe, utilizatorul ar trebui să întrerupă imediat puterea instrumentului și să contacteze furnizorul sau să solicite personalului nostru de întreținere profesională să se ocupe:

Instrumentul a fost expus la ploaie sau apă

Sunetul sau mirosul anormal atunci când instrumentul funcționează

Instrumentul este abandonat sau carcasa este deteriorată

Funcția instrumentului s-a schimbat în mod evident

 

5. În timpul rulării instrumentului, nu deschideți capacul instrumentului.

6. Nimeni nu are voie să dezasambleze instrumentul, să înlocuiască componentele sau să deviruseze instrumentul fără autorizația companiei.

 

 

< PRODUSE

S.C. CLR HYDRAULICS S.R.L.

Str. Străpungere Silvestru nr. 52, bl. T3-5, sc. B, ap. 1, Iași,

Jud. Iași, România, cod 700004

email: contact@clr-hydraulics.com

+40 744 501 422