Coronavirus

Coronavirusurile sunt un grup de virusuri înrudite care cauzează boli în păsări și animale, al căror genom este bazat pe ARN. Toate virusurile au materialul genetic protejat de un înveliș proteic, numit capsidă, iar coronavirusurile au, în plus, o anvelopă lipidică, tot cu rol de protecție. Virusurile nu se pot multiplica decât în interiorul unei celule și folosesc proteina S pentru a infecta celulele respiratorii. Existența anvelopei și a proteinei sub formă de țepi le fac să aibă, la microscop, un halou cu aspectul unei coroane solare, ceea ce explică denumirea. Există doar șapte tipuri de coronavirusuri care afectează oamenii. Primele patru au fost descoperite prin anii ’60 și dau boli ușoare, de tipul răcelii. Cele mai periculoase sunt coronavirusurile care au provocat epidemiile de SARS (2002-2003), MERS (2012) și actuala pandemie de COVID-19.

 

 

 

SARS-CoV-2

Este denumirea coronavirusului care a provocat epidemia actuală, deși îl întâlnim și cu numele 2019-nCoV (de la „novel coronavirus”) sau „noul coronavirus”. SARS provine de la sindromul respirator acut sever, pe care îl provoacă boala, CoV de la coronavirus, iar 2 arată că este a doua versiune a virusului. Evident, primul este SARS-CoV, care a provocat epidemia din 2002-2003, dar cel actual nu este un urmaș. Ambele virusuri au un strămoș comun. Se crede că toate cele trei coronavirusuri care provoacă sindrom respirator acut sever provin de la lilieci și au ajuns la om prin diverși intermediari: câini enot și zibete vândute în piețele alimentare din Asia, în cazul SARS, dromaderul, în cazul MERS. Suspectul, la SARS-CoV-2, este pangolinul, dar nu s-a găsit încă pacientul zero pentru a fi siguri de acest lucru.

 

 

 

COVID-19

Acesta este numele bolii provocate de SARS-CoV-2, boala coronavirusului (COrona VIrus Disease), unde 19 e anul apariției. Ca și în cazul HIV/SIDA (HIV e virusul, SIDA boala), se folosesc denumiri diferite, iar Organizația Mondială a Sănătății a preferat să nu folosească SARS, pentru a evita confuzia cu boala din 2002. Din toate datele de până acum, boala pare a fi ceva mai puțin severă decât cele precedente, cazurile putând fi asimptomatice, ușoare sau severe (pneumonie, probleme de respirație, cedarea organelor și moarte). Procentul cazurilor severe și mortale variază încă, fiind în mijlocul epidemiei, dar e destul de mare ca să îngrijoreze pe toată lumea. Boala debutează, în general, cu tuse seacă, oboseală și febră, dar pot exista și alte simptome (tuse productivă, dureri musculare sau ale încheieturilor, respirație greoaie, dureri de cap, diaree etc.). Se pare că doar în foarte puține (circa 5%) cazuri celor bolnavi le curge nasul.

 

TEST RAPID - noi avem soluția pentru determinarea rapidă a contaminării cu SARS-CoV2

Viteză extremă, 8-15 minute de detectare a noului coronavirus

 

 

 

Centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor pentru prevenirea bolilor virale și a genelor Jiangsu Qi Biotechnology Co., Ltd. a dezvoltat în comun un nou tip de kit de detecție rapidă a noului coronavirus (2019-nCoV) prin amplificare a izotermelor cu acid nucleic cu o evaluare clinică completă a trei instituții, rata de conformitate generală de 100%, echivalentă cu produsele aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente. Trusa este potrivită pentru utilizare în laboratoarele locale și municipale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diferența principală dintre produsul de detecție rapidă a genei Qitian și produsul fluorescent RT-PCR existent se reflectă în: amplificare ridicată și eficiență de detectare, rezultate imediate la doar 8-15 minute după extracția de acid nucleic, adecvat pentru colectarea curentă a dispersiei eșantionului, pentru a îndeplini condițiile experimentului Camera este inspectată oricând și în orice moment și prelucrată la timp; evaluarea rezultatului testului este foarte clară, iar rezultatele pozitive și negative sunt afișate direct, reducând erorile de judecată ale omului.

Vezi oferta...

Comparație RT-RAA<>RT-PCR

Avantaje RT-RAA...

CONTACTEAZĂ-NE

UNIC DISTRIBUITOR ÎN ROMÂNIA DE TESTE RAPIDE CE UTILIZEAZĂ METODA RT-RAA, 8-15 MINUTE, CU RATĂ DE COINCIDENȚĂ 100% RT-PCR

 

Află mai mult...

Află mai mult...

PARTENER UNIC

 ÎN ROMÂNIA

S.C. CLR HYDRAULICS S.R.L.

Str. Străpungere Silvestru nr. 52, bl. T3-5, sc. B, ap. 1, Iași,

Jud. Iași, România, cod 700004

email: contact@clr-hydraulics.com

+40 744 501 422